Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sportovní a rekondiční masáže

 

masaz-2.jpg

Sportovní a rekondiční masáže

Ať už patříte k aktivním sportovcům či dáváte přednost pasivnímu či dokonce jednostrannému pohybu v práci, sportovní a rekondiční masáže jsou to pravé pro posílení vaší tělesné kondice a podpoření dobrého fyzického stavu. U nás jedny z nejvyhledávanějších masáží zůstávají v oblibě zejména u aktivně žijících lidí, kteří však nezapomínají na důležitou relaxaci.

Sportovní a rekondiční masáže spadají do kategorie klasických masáží, které se zaměřují především na masírování svalů nejvíce zatěžovaných partií těla, jako jsou záda a svaly nohou, ale samozřejmě se věnují i celému tělu. Klasickými technikami jsou hnětení a tření cílových oblastí nejčastěji pomocí masážních olejů. Obě masáže se vzájemně dokonale doplňují. Zatímco rekondiční masáž je v podstatě masáží relaxační a slouží především k osvěžení unaveného organismu, sportovní znamená aktivní přípravu organismu na fyzický výkon či podporu v případě nedostatku tělesného pohybu. Sportovní masáž se používá také přímo před startem sportovce při závodech pro prohřátí a prokrvení svalů. Bývá mnohem intenzivnější než klasické masáže, aby stimulace organismu byla opravdu účinná. Podle potřeby tedy zklidňují či naopak stimulují. Zásadní význam sportovní a rekondiční masáže spočívá hlavně v prevenci, která nabývá u moderního člověka obklopeného špatnými životními podmínkami na důležitosti.

Sportovní a rekondiční masáže nabízejí kromě udržení tělesné kondice také zlepšení celkového vzhledu a účinný boj proti fyzické i psychické únavě. Aktivně se také podílejí na regeneraci pohybového aparátu po úrazech, onemocněních či jen velké fyzické námaze. Výrazný je jejich vliv na psychiku člověka, kterou zbavují nahromaděného napětí a důsledků stresu.

  • napomáhají regeneraci svalstva a tkání

  • zvyšují prokrvení kůže a odstranění odumřelých částí

  • podporují lymfatický a cévní systém systému v odplavování toxinů

  • mírní bolesti pohybového aparátu a zlepšují jeho výkonnost

  • zbavují pocitů ztuhlosti

Sportovní a rekondiční masáže nejsou příliš vhodné pro těhotné ženy, kvůli jejich intenzitě. Dále pak pro pacienty s nádorovým onemocněním či zápaly a infekcemi. Jinak lze tyto masáže brát jako ideální doplněk k pravidelnému tělesnému cvičení a aktivitě.